6 tips för träning på semestern

6 tips för träning på semestern

Vi fick en solig midsommar och stora delar av Sverige fick äta sin sill utomhus. Nu börjar semestertider och många av oss ger sig iväg på resande fot. Vi går från en inrutad vardag till mer lösa rutiner vilket kan vara utmanande för träningen och våra motionsvanor. Det är lätt att semesterveckorna bara går utan att man planerar in de hälsosamma aktiviteterna som vi är vana vid. Men med lite fantasi håller du igång även på semestern på ett bra sätt. Här ger vi sex tips för en lyckad semesterersättning. Här kommer 6 tips för träning på semestern.

1. Planera

Man ska verkligen njuta av semestern, men när man släpper på rutinerna är det lätt att tiden bara rinner iväg. Gör en rimlig planering av vad du vill uppnå med din träning under din ledighet och försök följa det.

2. Hitta utmaningen i terrängen

Varva din vanliga motion med att utnyttja omgivningen omkring dig? Oavsett om du springer eller går så ger naturen ofta bra möjligheter till att öka pulsen lite extra. Är du i sommarstugan kan du välja en backig stig i skogen eller bara jogga i sanden för bättre motstånd.

3. Komplettera konditionsträningen

På sommaren är det lätt att glömma av styrketräningen. Komplettera cykel- eller löpturer med enkla kroppsviktsövningar, där din kropp får vara vikten. För dig som tränar mycket gym kan sommaren vara ett tillfälle att testa nya rörelsemönster och övningar som syftar mer åt muskulös uthållighet/rörlighet än ren styrka.

4. Hitta träningsredskapen där du är

Har du dålig med träningsredskap finns det många alternativ. Använd dig av en stol, trappa, vägg och använd böcker som vikter. Du kan till exempel göra tricepspress mot en stol, armhävningar mot en vägg och göra benböj med vattenmelon (eller något annat tungt) över huvudet. Komplettera med upphopp eller att springa på stället med höga knän om du vill få upp flåset. Vi lovar att det kommer blir jobbigt!

5. Sätt mål som ger motivation

Det är viktigt att ha mål som motiverar dig när hängmattan känns mer lockande än träningen. Målet behöver inte vara att springa marathon, utan kan lika gärna vara att klara 10 armhävningar, simma snabbare till bojen vid badplatsen eller förbättra din hållning till slutet av sommaren. Sommaren kan också vara ett tillfälle att komma igång för dig som är träningsovan så att gymmet inte känns som en barriär när du är tillbaka.

6. Rör på dig med glädje och sällskap

Träning finns överallt. Lek med dina barn eller barnbarn, gå promenader, spring i solen och simma i havet eller utebassängen, hoppa uppför trapporna, gör knäböj i slutet av promenaden. Var aktiv, lek och ha kul, så kommer träningen på köpet!
Vi hoppas dessa tips ska göra din semester mer aktiv och samtidigt vill vi passa på att önskar alla medlemmar en riktigt skön sommar. Soliga hälsningar från Patrik & Lise-Lott med personal.

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se