Ät rätt på påskbordet

Ät rätt på påskbordet

Våren har äntligen kommit till Malmö och nästa vecka är det påsk. En högtid där det äts mycket gott och man kanske inte fokuserar på träningen fullt ut. Stora bufféer varvas med godis och annat gott som kan vara svårt att säga nej till. Men just på påskbordet finns det faktiskt många saker som både är nyttiga och smala. Så om du gör kloka val behöver påsken inte alls vara någon viktfälla utan istället en högtid med nyttig mat som passar en aktiv kropp.

Fyra nyttiga saker att ta sikte på

Ägg

Påskbordets självklara tillbehör! Ägg är ett bra livsmedel som är fulla med vitaminer och har ett bra näringsvärde med mycket protein. Att äta några ägg varje påskdag brukar vara ok för alla som inte har problem med för höga kolesterolvärden.

Sill

Sillen är en fet fisk med nyttigt omättat fett och den innehåller de viktiga och hälsosamma omega-3 fetterna som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdom. Bäst är om man äter den som vanlig inlagd sill med klar vätska eftersom denna oftast är nyttigare än de tjocka såserna. Men i vilket fall så är sillen ett bra val!

Lax

Laxen brukar dyka upp på påskbordet i alla möjliga former. Varmrökt, kallrökt, ungsbakad eller gravad spelar ingen roll. Med sina nyttiga fetter, D-vitamin, jod och selen är den ett bra och nyttigt val hur man än gör.

Lamm

Lamm är ett magert och bra kött som man definitivt skall passa på att njuta av under påsken. Dock ska man vara försiktig med tillbehören som potatisgratäng och såser som kan ha mycket grädde i sig. Välj då hellre kokt potatis och en sallad.

Njut med måtta av det du verkligen gillar

Visst kan man också unna sig en och annan godisbit som man verkligen gillar. Det handlar mer om mängden och att du äter det du verkligen tycker om. Var observant på dryckerna som t.ex. påskmusten som lätt blir flera glas utan att du tänker på det.

Kockum Fritid, Health & Training Academy har något begränsade öppettider under påsken men det finns mycket tid att träna ändå. Skulle du av någon anledning inte ta dig till gymmet så försök rör på dig i det fria så mycket du kan. Genom att håll igång kroppen och blodcirkulationen kommer du uppfatta det som lättare att komma tillbaka till gymmet efter helgerna. Skulle det bli allt för mycket slappande och god mat rekommenderar vi att du bokar tid med någon av våra PTS så att du kommer igång på ett effektivt sätt efter ledigheten.

Glad påsk!

 

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se, eller läs inlägget på Facebook.

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se