HITTA TRÄNINGSMOTIVATIONEN EFTER NYÅR

Under julen är ofta pepparkakor, glögg och lussebullar nära till hands och det är lätt att falla för frestelser i dessa tider. Givetvis ska man få njuta och unna sig en god bit mat eller lite julgodis (i måttlig mängd). Problemet är att det är väldigt lätt hänt att motivationen till träning blir lidande när man äter icke näringsrik mat. En vanlig tanke är att det kan kännas motigt att träna när man ändå inom snar framtid antagligen kommer äta upp de kalorier man precis tränat bort. Tänk inte så! Tänk istället på vad träning gör för din kropp och din psykiska hälsa. Det är långt mycket viktigare att du hittar en vana som känns positiv än din viktutveckling närmaste månaden. För att lyckas med ett hälsosamt liv är det endast långsiktigt het som gäller och då är mycket viktigt med ett positivt tankesätt.

Kroppens egen medicin

Träning och kost är inte bara bra för kroppen utan även ett fantastiskt verktyg att ta hand om din psykiska hälsa. Speciellt i en tid med mycket stress är det extra viktigt att ta hand om sig själv. Studier visar att träning fungerar som kroppens egen medicin mot bland annat stress, depression och ångest. När du tränar ökar produktionen av hormoner som får oss att må bra så som dopamin, serotonin och endorfiner. Du blir piggare och mer fokuserad.

Fyra motivationsgstips

  1. Bestäm dig. Ingen känner dig så bra som du. Var din egen coach och peppa dig själv!
  2. Unna dig i måttlig mängd. Det är OK att unna sig julgodis under julen. Låt dig inte översköljas av skuldkänslor för att du ätit en pepparkaka. Risken finns att dina skuldkänslor tar över och reflekteras i din träning
  3. Träna efter dina förutsättningar. Ont om tid? Träna när du hinner! HTA har flexibla öppettider. Kom in och träna en snabbis på lunchen eller innan jobbet
  4. Ta hjälp av våra tränare. Känns det ändå motigt och som träningen går segt? Ta hjälp av våra duktiga personliga tränare. De hjälper dig att hitta motivationen igen!

Vi ses på gymmet!

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy. (Aktör av Kockum Fritid´s gym och gruppträning)

Länk till blogginlägg