Lyckas med dina träningsmål från påsk till midsommar

Lyckas med dina träningsmål från påsk till midsommar.

När du är tillbaka på jobbet tisdagen 29 mars är det exakt 87 dagar kvar till midsommar. En högtid som oftast ses som inledningen på högsommaren med semester och förhoppningsvis vackert väder. Detta är också inledningen på en aktiv tid för många där man gör allt från att vara på stranden till att snickra på sommarstugan. Så sommaren är en årstid då man vill känna sig i form och vara nöjd med sin fysiska hälsa. Om du går i tankarna att du inte är nöjd med dessa faktorer kan du se återkomsten från ledigheten i påsk som en nystart där du har alla chanser att nå dina mål. För 87 dagar är ganska lång tid och med rätt strategi har du alla chanser att lyckas. Om du behöver stöd rekommenderar vi att du kontaktar någon av våra personliga tränare men här är några enkla tips på vägen:

1. Tio minuter är bättre än ingenting

Hur ser ditt vardagsliv ut? Hur mycket tid hinner du lägga på träningen? Att avsätta tio minuter två gånger i veckan kan vara en bra start. Det viktiga är att du kommer igång, inte hur du kommer igång. Sannolikt mår du så bra av dina tio minuter att du vill trappa upp till 15 minuter, sedan kanske till 25 minuter. Viktigast av allt är att du håller vad du lovat dig själv!

2. Hitta vad du tycker är kul

Höll du på med någon sport eller aktivitet när du var yngre? Något som du verkligen tyckte var kul? Försök att hitta tillbaka till den känslan, antingen genom att börja träna samma aktivitet igen eller genom annan träning som kan ge dig samma kick. Träning ska vara kul och lustfyllt!

3. Döm inte dig själv för hårt

Livet ser ut som det gör. Ibland missar man ett träningstillfälle och det är helt okej, det gör faktiskt ingen skillnad för din träning. Men givetvis får missade träningstillfällen inte bli till en vana och tänk på att varje genomfört träningspass är en seger.

4. Planera din träning

Det är lätt att prioritera bort träningen, trots att träning är ett oerhört effektivt sätt att balansera stress. Skriv gärna in i kalendern när du ska träna och håll gärna timmarna före och efter fria så att det inte blir stressigt. Det ska vara lika självklart att planera sin träning som att planera exempelvis sina matinköp. Men bästa sättet att planera är om du skaffar en träningskompis som hjälper dig att uppfylla dina löften till dig själv. Har du ingen vän du kan träna med är en personlig tränare ett utmärkt alternativ. Även om denna inte alltid är närvarande vid dina pass har du någon som du kan bolla idéer med och som kan lägga upp din strategi.

5. Lyssna på dig själv

Vilken typ av träning gör dig glad? Vilka rörelser känns bra för din kropp? Genom media blir vi överösta av information om vad man ska träna – det kommer ständigt nya, trendiga träningsformer – och hur man ska träna. Låt dig inspireras, men lyssna framför allt på dig själv. Experter kan säga vad som är rätt och vad som är fel, men trots allt är det du som känner din kropp bäst. Att lyssna på sin kropp handlar lika mycket om att inte göra rörelser som gör ont som att inte ge upp när bekvämligheten gör sig påmind.

 

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se, eller läs inlägget på Facebook.

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se