MÅNGA FÖRDELAR FÖR BARN ATT RÖRA MER PÅ SIG

…FÖR BARN ATT RÖRA MER PÅ SIG

För några veckor sen skrev vi om hur viktigt det är för barns fysiska utveckling att röra på sig dagligen. Idag lägger vi till ytterligare en dimension. Det har nämligen kommit ännu en studie, denna gång från Singapore, som visar att antalet barn med närsynthet ökat markant. Orsaken är alldeles för mycket skärmtid och för lite utevistelse.

Sen mobiltelefoner, surfplattor och laptops gjort entré i våra liv märker läkarna att ögonproblem som förr bara fanns hos människor i 60- och 70-årsåldern i allt större utsträckning uppträder redan i 20-årsåldern.

BLOG

Barns ögon är inte färdigutvecklade och att barn tillbringar nästan halva sin vakna tid framför olika skärmar är inte bra för ögonens utveckling. Ögonen ställer in sig på att se på nära håll och ju mer tid man tillbringar framför skärmen desto mer vänjer sig ögat vid det avståndet. Det innebär i förlängningen att ögat får svårt att anpassa sig till att se på långt håll och risken för närsynthet ökar. Därför är det viktigt att barn får vila ögonen från skärmarna.

Vi vill att barnen ska tycka det är roligt att röra på sig! Höstlovet är en perfekt tid att bryta gamla vanor och ta avstamp i nya, därför arrangerar vi två olika fyradagarsläger för barn från 8 år. Låt barnen ta en paus från skärmen några timmar och känna på nöjet att röra på sig!

Parkour Daycamp

För barn från 8 år
Det här är en riktigt rolig utmaning oavsett om du är nybörjare eller veteran! Tillsammans tar vi oss igenom en stor hinderbana som förändras och utvecklas för varje timme. På tre timmar hinner man ha mycket skoj!

När? 31/10-3/11
Tid: 9:00-12:00
Pris: 749:-
för 4 tillfällen, inklusive lunch

Läs mer om parkour daycamp här >>

Gymnastik och cheerleading

För barn mellan 8-12 år.
Under fyra dagar, måndag-torsdag, tre timmar åt gången, erbjuder vi en härlig blandning av gymnastik och cheerleading. Här har vi fokus på entusiasm, energi och glädje. Nybörjare eller veteran, spelar ingen roll, alla är lika välkomna!

När? 31/10-3/11
Tid: 9:00-12:00
Pris: 749:-
för 4 tillfällen, inklusive lunch

Läs mer om gymnastik och cheerleading daycamp här >>

 

Blogginlägg skrivet av.
Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning
Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se