Så lyckas du med din sommarträning!

Äntligen kom en försmak på sommarvärmen och plötsligt levde hela staden upp. Man kan undra var alla människor håller hus under vintern, men vi på Kockum Fritid, Health & Training Academy kan intyga att många av dem är på gymmet hos oss. Nu är det bara drygt en månad kvar innan skolavslutningar och midsommarfirande och vi går in i en härlig tid.

Att njuta av semestern ska man, men vi är övertygade om att man mår ännu bättre om man även fortsätter att hålla igång med träningen. Här kommer sex tips för hur du håller igång även under årets ”fria” månader när det finns mycket annat som lockar med uppmärksamhet.

1. Kör hårt in i det sista!

Håll tempot hela vägen in i mål och kör full träning fram till semestern. Genom att du går på semester i toppfrom kommer du vara ännu mer motiverad av att underhålla den.

2. Var flexibel!

Under sommaren kan det vara svårt att ha fasta rutiner då det är mycket annat som lockar när vädret är fint. Skippa det fasta schemat utan skapa istället en bank med olika träningspass och varianter som du kan klämma in där det passar. Fundera t.ex. kring hur du tränar bäst på lantstället eller i huset i Spanien.

3. Spåra inte ur!

Istället för att spåra ur helt med mat och alkohol med tanken ”nu när jag ändå ätit onyttigt så är skadan redan gjord och jag kan lika gärna fortsätta äta” så är det bättre om du väljer dina tillfällen med omsorg. Det kan lätt bli att man av gammal vana tar en glass även fast man inte är sugen. Passa istället på att njuta ordentligt de gånger du valt att äta något gott!

4. Tänk inte bara effektivitet!

Utnyttja att det har extra tid på semestern. Det är lika mycket värt att konditionsträna genom att spela fotboll med dina barn eller att cykla till mataffären som att jogga en runda. Många tänker att träningen måste vara effektiv utifrån prestationskrav men viktigast är faktiskt att den blir av.

5. Gör aktiva saker och ät rätt!

När man går från en stressig vardag till semester kan det lätt uppstå en tomhet och ibland kan den fyllas med ätande istället. Försök ha lite rutiner även på semestern, men unna dig mer pauser. Ligger du och slappar vid poolen och vill tugga på något så välj jordgubbar framför chips.

6. Låt saker ta extra tid!

När du inte kan gömma dig bakom tidsbrist eller ursäkta dig med att inte ha tid till att röra på dig bör du istället satsa på just det: att röra på dig. Gå mycket och låt bilen stå.

 

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se