Styrketräning är förvånansvärt bra!

Styrketräning är förvånansvärt bra och modern forskning visar att styrketräna, antingen med lätta vikter, tyngre vikter eller med sin egen kroppsvikt verkar vara den optimala träningsformen för att förbli rörlig, frisk och vältränad hela livet.

För de allra flesta handlar styrketräning om att stärka sin kropp och att bygga muskler, men det är så mycket mer. Förutom de synliga musklerna tränas även mindre inre muskler som vi inte kan se, senor och ligament som alla tillsammans hjälper vår kropp att vara på sin fysiska topp.

Den bästa styrketräningen för kvinnor

Ju äldre vi blir desto mer benvävnad förlorar vi, förlusten ökar särskilt för kvinnor som passerat klimakteriet. Det orsakar svaghet i kroppen och kan bli väldigt plågsamt. Träning, framförallt med motstånd, som styrketräning kan minska underskottet av benvävnad. Även aerobic är en mycket bra träningsform, särskilt för kvinnor som vill bibehålla och förbättra skelettstyrkan i hela kroppen under hela livet.

Fler fördelar

För män som lider av diabetes typ 2 kan styrketräning ungefär två dagar i veckan vara ett bra sätt att på ett naturligt sätt balansera sin insulinnivå i kroppen. Det kan också ha en positiv verkan genom att motverka inflammationer i kroppen. Vi kan alltså konstatera att styrketräning verkligen är en bra träningsform för att bibehålla sitt fysiska välbefinnande. Hur påverkar det vårt psykiska tillstånd? Jo, det kan bland annat bättra på den kognitiva förmågan och koncentrationen, göra att vi har att lättare för att hålla oss fokuserade.

Att träna styrkan i kroppen genom hela livet kommer att hjälpa till när man blir äldre att orka mer, att inte skada sig lika lätt samt att slippa inflammationer och smärtor! Styrketräning kan genomföras på flera olika sätt, med lätta vikter, tunga vikter eller din egen kroppsvikt. Du väljer själv vad som passar dig bäst!

Källa på artikel: Klicka här >>

 


Blogginlägg skrivet av.
Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning
Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 11 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se