Träna dig till en bättre relation.

Träna dig till en bättre relation.

Många personer kan uppleva en utmaning att träna regelbundet för egen del och kanske ännu färre prioriterar att träna tillsammans med sin partner. Men forskningsstudier visar att det faktiskt kan boosta er relation och träningen ger positiva inverkningar på ert samliv. För även om många par gärna myser i soffan så kan fysisk aktivitet verkligen vara ett bra sätt att umgås där man är närvarande tillsammans. Här kommer fem anledningar till att fysisk aktivitet både är bra för relationen och konditionen. Tänk även på att det viktigaste är att ni tränar men bäst är det om ni kan

1. Fysisk aktivitet ökar sexlusten

Ett härligt, svettigt träningspass ökar blodtillförseln i hela kroppen. Forskning visar att detta gör att du enklare blir stimulerad. Enligt en undersökning gjord av ”Brooks Running” tyckte hela 68 procent av de tillfrågade kvinnorna att de bultande träningspassen med mannen ökade hjärtrytmen även i sängen.

2. Träning minskar stress

Vi vet ju att träning och fysisk aktivitet får dig att tänka klarare – både på jobbet och där hemma. Det är allmänt känt att träning ger en härlig endorfinkick som många gånger gör dig bättre humör. När du är glad är sannolikheten för missförstånd mindre och man kan fokusera på en bättre relation istället.

3. Det ökar självförtroendet

En studie gjord av Journal of Health Psychology visar att träning ökar ditt självförtroende – också när det gäller ditt utseende. Och att känna dig bekväm med hur du ser ut är positivt för sexlivet. För om du sätter mål som du lyckas med växer din självkänsla och du blir mer attraktiv i din framtoning.

4. Träning ger bättre sömn

Det spelar ingen roll vem i en relation som sover dåligt – det kommer att gå ut över er båda två. Ett träningspass kan ha positiv inverkan på era sömnvanor. En studie har nämligen visat att om ni tränar i sammanlagt 150 minuter varje vecka ökar er sömnkvalitet med 65 procent. Enligt National Sleep Foundation känner sig de som tränar regelbundet dessutom piggare på dagarna.

5. Träning förlänger livet

Det finns många studier som visar att regelbunden träning ger ett längre liv eftersom de minskar risken för en mängd sjukdomar. Och ett längre liv innebär mer tid med din partner. Så ut och träna – och planera ert långa liv tillsammans.

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se.

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se