Varför du ska satsa på Yoga

Varför du ska satsa på Yoga

Yoga är helt enkelt en fantastisk träningsform! Oavsett om du använder det som komplement till övrig träning eller som full aktivitet för att hålla igång kroppen bidrar yoga med många positiva effekter. Karolinska Institutet har genom forskning kommit fram till att yoga är den mest kostnadseffektiva hjälpen för patienter med ryggont. Samhället skulle tjäna flera miljoner kronor per år om yoga sattes in vid ryggbesvär. Läs mer om forskningen på Karolinska här. Men det bästa med Yoga är att det passar alla då det utgår från den unika individens fysiska förutsättningar. Då du jobbar med din egen kropp och då det finns oändligt olika typer av övningar kan du alltid hitta en form som passar dig.
Men här kommer fem konkreta anledningar till varför du bör träna Yoga.

1. Det är väldigt bra fysisk träning

Det är enkelt att anpassa övningarna efter dina egna förutsättningar och det finns mängder av olika program beroende på vad du vill träna upp. Då varje rörelse i Yoga har en mening utvecklar du även tankesättet ”Varför rör jag mig så här.

2. Du blir kompis med din egen kropp

Som sagt så utgår yoga från dina personliga förutsättningar och om du utövar det regelbundet lär du dig snabbt vad som funkar för dig och vad din kropp klarar av. Du blir även mer medveten om vilka fantastiska framsteg du gör då du snabbt ser resultat.

3. Du fokuserar på dig själv

I en stressig vardag är en stunds avkoppling varje morgon eller kväll ett måste. Ta dig tiden att vara ensam minst en kvart per dag för att yoga. Även om du tränar i grupp ligger fokus på ditt inre och du kan avskärma omvärlden. Det här är ett perfekt sätt att bearbeta saker och för att varva ner och som ett plus i kanten blir du även bättre på att leva mer i nuet.

4. Du kommer sova bättre

Har du svårt att somna på kvällarna? Testa att göra ett par enkla och lugna yogaövningar samt avsluta med några minuters avslappning. Den perfekta avrundningen på dagen innan man ska sova.

5. Du får bättre hållning

Som vi tidigare skrivit om kan yoga göra underverk för ryggen genom att stärka upp muskulaturen kring ryggen. Du får bättre hållning vilket i sin tur leder till ett starkare självförtroende.
För dig som är mer nyfiken på yoga kan vi verkligen rekommendera ”Alla kan yoga” med Magnus Ringberg. I april 2016 hade vi ett arrangemang som blev mycket populärt. Följ oss gärna på facebook, instagram men framförallt vårt nyhetsbrev för att ta del av dessa framtida arangemang.

magnus ringberg Varför du ska satsa på Yoga,

Blogginlägg skrivet av.

Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se, eller läs inlägget på Facebook.

Vi som driver gym gruppträning

Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se

mailto:epostadress?subject=Fråga om Personlig Träning