Yoga, din bästa vän under klimakteriet

Yoga, din bästa vän under klimakteriet

Det är inte lätt att vara kvinna när klimakteriebesvären kommer krypande med allt vad det innebär med svettningar och stela leder. Men det finns hjälp att få!

Yoga har nämligen visat sig ha lindrande effekter på många av de klimakteriebesvär som uppstår. En del kvinnor upplever till och med att besvären försvinner helt efter ett tag.

Vad är det då som gör yogan så förträfflig?

Först och främst är yoga avstressande! Genom att fokusera och lära sig kontrollera andningen kan man reducera ångest och oro. När man flyttar fokus från stress och spänningar i vardagen och istället koncentrerar sig på andningen rensas huvudet på negativa tankar och riskerna för ångest och depression minskar.

Yogan är ett träningspass för både kropp och själ!

Dess skonsamma rörelsemönster ökar rörligheten i de stela lederna, som ofta följer med klimakteriets intåg i kroppen. Genom yogan sätts varenda muskel i kroppen i arbete på ett lugnt, smidigt och avkopplande sätt. De långsamma rörelserna med fokus på andningen gör att man känner sig lugn och stabil.

Värmevallningar och svettningar nattetid är ett välkänt fenomen under klimakteriet.

Med hjälp av regelbundna yogaövningar sänker man blodtrycket, främjar syresättningen och förbättrar blodcirkulationen. Följden blir att vallningarna kan bli lindrigare, alternativt upphöra helt.

Att utöva yoga är att ta sig till en lugnare plats, fysiskt såväl som känslomässigt.

Praktiserar du yoga regelbundet ökar lugnet sakta men säkert inom dig och när spänningar släpper försvinner också värk och smärta. Det bästa av allt, Yoga är något man alltid har med sig och kan utöva hemma, i parken, på stranden eller där man tycker känns bäst.

Kom gärna och prova yoga och lär dig grunderna hos oss! Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla kan vara med. Läs mer om vår Yoga här.

 


Blogginlägg skrivet av.
Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning
Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 19 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se