YOGADAG 5:E NOVEMBER 2022

Yogadag!

Årets yogaevent hålls på Kockum Fritid lördagen den 5:e november.

En hel dag av yoga med duktiga och erfarna instruktörer. Denna dag är för alla som vill testa på yoga och inga som helst förkunskaper krävs. Från kl 09.30 till kl 16.00, erbjuder vi de olika yogaklasserna. Alla som deltar under dagen är med i en större utlottning och det kommer även att lottas ut mindre priser på varje klass.

Hur bokar jag mig på detta event?
Du köper ett abonnemang som ger möjlighet att boka 3 av de 7 klasserna under dagen. Resten kan man gå på i mån av plats under dagen. Du köper din biljett antingen i receptionen eller på vår hemsida. Priset justeras automatiskt om man är medlem. Priset justeras automatiskt om man är medlem.
Pris icke medlem 300kr
Pris medlem 150kr

Boka här >>

Schemat denna dag

9.30 Yoga för dig som är ny
Har du velat prova yoga men inte tagit steget? Eller kanske provat några gånger men fortfarande känner dig osäker? Under den här klassen så praktiserar vi några av de mest vanliga yogapositionerna, med tydliga instruktioner och gott om tid att hitta rätt.
Instruktören Maria har en bakgrund som elitidrottare och började praktisera yoga för mer än 20 år sedan för att hitta balans och minska stress. För några år sedan utbildats till yoga instruktör och numer med Yogan som en del av sin livsstil.

10.30 Teknikgrunder Yoga och Meditation
Under denna klassen lär vi oss om meditationens grunder. Vi berör allt ifrån ursprung och positioner till olika tekniker och förjupning av dessa. Vi bevandrar oss även i mantrans vidunderliga värd och avslutar passet med att chanta tillsammans.
Instruktören Izabell har en gedigen bakgrund inom både Ashtanga som Hatha yoga. Hon har undervisat såväl nybörjare som på avancerad nivå de senaste 10 åren. Hon är RYT 500 certifierad och är en flitig användare av kreativt sekvenskapande, mudra och mantra på sina klasser.

11.40 Vinyasa yoga 60
En vinyasa yogaklass som alla kan delta i. Den är lätt att följa som nybörjare men även utmanande för en mer van yogi. Vi blandar flöden med mer stilla positioner, ofta med olika alternativ i olika nivåer. Du tränar igenom hela kroppen, men hittar även stillhet i stunden.
Instruktören Anna är utbildad idrottslärare och utbildningspedagog. Har jobbat med träning och utbildning i drygt 30 år. Började träna yoga för drygt 20 år sen, som ett verktyg att stressa av. Är utbildad i bla Ashstanga Yoga 200h RYT för It’s Yoga San Fransisco. Anna är pedagogisk och lugn. Med henne får du uppleva en paus i tillvaron, en svettig sån.

12.50 Soundhealing
Välkommen till en vilande och återhämtande stund där du får slappna av till ljudet av klangskålar, gong och trumma. Vibrationerna från de olika instrumenten påverkar både kropp och själ och har ofta både en avslappnande och välgörande effekt. Vi startar med några mjuka sittande asanas och låter kroppen långsamt ta sig till liggande stillhet.
Instruktören Katha har undervisat i yoga, meditation och Mindfulness i  20 år. Har utbildning i Hathayoga, Yinyoga och Sama Yoga. 

14.00 YinYoga
Yin yoga är en stilla och meditativ yogaform, där vi sitter stilla länge i positionerna och därmed låter kroppen och sinnet långsamt slappna av. Eftersom att vi sitter så pass länge i positionerna så kan det vara utmanande, men mycket välgörande – särskilt för människan som är van vid ett högt tempo. Öppen nivå.
Instruktören Jacqueline tog sin första yogalärarutbildning 2016, och har kontinuerligt vidareutbildat sig i holistiska praktiker sen dess. Hon har en bakgrund som dansare, och är idag skådespelare och kursledare inom just yoga, dans och improvisationsteater. Hon anpassar alltid sina klasser efter deltagarna hon har framför sig, och bjuder in både till kroppslig närvaro, skratt och gemenskap.

15.10 Wim Hof Method breathing
Sätt dig själv i experthänderna på en certifierad WHM-instruktör för att uppleva den kraftfulla Wim Hof Metodens andning. Ta reda på hur du kan använda ditt andetag för att optimera både kropp och själ. WHM är vetenskapligt bevisat och genom andningsövningen erhålls hälsofördelar som förbättrat immunsystem, ökad uthållighet, hälsosam pH-nivå. Ökad lungkapacitet, träning av diafragman mm.
Instruktören Sandra driver företaget Office Yoga Malmö och arbetar heltid som yogainstruktör samt Wim Hof metodinstruktör. Sandra har tränat yoga i 13 år och idag undervisar hon i Vinyasa-Hatha Yoga, Hot Yoga, Office yoga samt inom Wim Hof metoden.

15.50 Ecstatic Dance
Nu blir det fest! Ecstatice dance är ett dansgolvsformat som blivit alltmer populärt både på nattklubbar och i yogasammanhang. I Ecstatic dance vägleds vi till att känna musiken i kroppen och släpper loss tillsammans. Inga förkunskaper eller dans vana behövs, kom som du är!
Instruktören Jacqueline tog sin första yogalärarutbildning 2016, och har kontinuerligt vidareutbildat sig i holistiska praktiker sen dess. Hon har en bakgrund som dansare, och är idag skådespelare och kursledare inom just yoga, dans och improvisationsteater. Hon anpassar alltid sina klasser efter deltagarna hon har framför sig, och bjuder in både till kroppslig närvaro, skratt och gemenskap.

Försäkring
All träning sker på eget ansvar.
Självklart har vi ansvarsförsäkring men vid ett olycksfall är bäst att vara olycksfallsförsäkrad.