Hitta rätt träning med en PT

Snart är det sommar och vi är många som gärna vill komma i lite extra bra form. Men detta är lättare sagt än gjort och för att lyckas krävs det att man har en bra plan. Någon som kan hjälpa till med detta är en personlig tränare som både har kunskapen och engagemanget för att du ska lyckas. Nedan listar vi några fördelar med en personlig tränare och vad du bör tänka på. 

Varför du ska anlita en personlig tränare?
För ökad effekt av sin träning krävs det att man gör en bra plan som man sedan håller sig till. Om man vill vara helt säker på att man håller sig till sin plan bör man anlita en personlig tränare. En PT ägnar 100% uppmärksamhet på just din träningsutveckling och hur du ska lyckas. Nyckeln ligger i att du får hjälp att planera din träning samt hur mycket styrke-, konditions- och rörlighetsträning du är i behov av. Du får även hjälp med mer sunda kostrutiner som till exempel hur du ska äta innan och efter träning.

Vad blir skillnaden med en personlig tränare?
Den stora skillnaden är att någon planerar din träning utifrån kunskap och erfarenhet. Om man planerar sin egen träning är det lätt att bli subjektiv och kanske hoppa över de ”tråkiga” övningarna. Oavsett om du är proffs eller nybörjare hittar PT:n rätt nivå för dig och lägger fram en träningsplan som utgår från dina unika behov. PT:n kommer även att coacha och motivera dig till effektiva och säkra träningspass så att ni tillsammans finner styrkan att ta dig till nya mål.

Vad kan våra personliga tränare?
En personlig tränare bör ha kunskaper inom anatomi, fysiologi, tränings- och näringslära, samt kunna ta människan från där hon är idag. Några PT:s är mer specialiserade inom specifika områden, som till exempel motion, idrott, yoga, pilates, rehab etc.

Vad kostar det?
Många tar sin hälsa för givet, och det känns mer naturligt att spendera stora summor pengar på kläder, elektronik och krogbesök. Kanske är man ovan vid att lägga pengar på välmående och hälsa. Men att anlita en PT är som att teckna en försäkring på goda förutsättningar för en positiv hälsoutveckling. Priset för en PT-timme beror bland annat på hur många timmar du köper. Detta diskuteras vi det första konsultationsmötet.

Hur kommer du igång?
Om du funderar på att anlita en personlig tränare så ska du först boka ett konsultationsmöte för att gå igenom dina behov, önskemål och målsättningar samt kostnaden. Genom detta får du en känsla för om den personliga tränaren är rätt för dig. Här kan du se vilka personliga tränare som finns tillgängliga på HTA.


Blogginlägg skrivet av.
Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning
Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 11 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se