Varför ska man träna med PT?

Varför ska man träna med PT?

Att träna med PT är inte bara för de redan frälsta. Tvärtom. En personlig tränare kan vara precis det du behöver om du känner att du skulle vilja börja träna, men inte riktigt vet hur, eller med vad.

För dig som redan tränar, men tycker du kört fast i gamla hjulspår, kan en PT hjälpa dig att träna på ett nytt sätt för att kicka igång inspirationen igen. Kort och gott, en PT finns till för alla, nybörjare eller erfaren, gammal eller ung! Vilken av nedanstående är du?

Du vill men vet inte hur

Många startar för hårt med sin träning, med resultatet att man antingen ger upp direkt eller drar på sig skador. En personlig tränare hjälper dig att komma igång utifrån dina egna behov och ser till att du sätter upp realistiska mål. Du får tips om hur du ska lägga upp din träning så det blir hållbart och du får ut bästa möjliga resultat.

Du vill nå en hållbar livsstilsförändring

Det här med att börja träna kan vara ett stort, nästintill oöverstigligt steg för många. Ännu svårare är det att få träningen att bli en naturlig del av vardagen. Det är lätt att ge upp och där har PT:n en viktig roll. Din personlige tränare peppar dig och hjälper dig att göra träningen till en rolig vana Om man har realistiska mål är det lättare att hitta motivationen för en hållbar livsstil och där har du ett stort stöd hos din PT.

Du saknar motivation

Brukar du träna, men känner att det börjar bli tråkigt? Många slutar med sin träning för att motivationen tryter, ofta på grund av att man satt upp för höga mål. Låt en PT hjälpa dig hitta det som motiverar dig! En PT guidar dig till att utveckla din träning och sätta upp realistiska, attraktiva och mätbara mål. Med en PT vid din sida som peppar dig att tänka positivt och utmana dig själv är det lättare att ta sig utanför den egna bekvämlighetszonen.

Du får inte resultat

Du tränar flitigt och ditt mål är att må bra, gå ner i vikt eller bygga muskler, men inget händer. Ta hjälp av en PT som kan se över om dina metoder är rätt och dina mål realistiska Du får tips om hur du kan skapa nya, bra vanor och en handlingsplan som på sikt kan ge en hållbar livsstilsförändring.

Du är trött på samma gamla träning

Variation är viktigt för att få utveckling i din träning. Om du har tränat på samma sätt länge kan det vara en bra idé att kontakta en PT som kan hjälpa dig tänka i nya banor. Det kan behövas en puff för att våga testa ett nytt sätt att träna som ger utveckling och resultat. En PT finns där för att ge dig nya perspektiv och idéer så träningen blir roligare och utvecklande.

Du vill få ut maximalt resultat fort

Hur lägger man upp träningen så man får mesta möjliga effekt på minsta möjliga tid? Ofta handlar det om högintensiv träning under en kortare period Din PT har kunskapen och peppar dig till att ta i det där lilla extra så du presterar maximalt. Du får hjälp att lägga upp en träningsplan som fungerar.

Du vill hålla dig frisk på ålderns höst

Muskulaturen minskar och kroppens funktioner försämras när vi blir äldre. Då blir det viktigt att minska belastning på leder och skelett. Att arbeta med styrka och balans blir därför viktigare ju äldre vi blir. En PT har kunskap om vilka övningar du bör fokusera på för att hålla dig frisk länge. Du får hjälp att lägga upp en plan som passar just dig.

 

Blogginlägg skrivet av.
Health & Training Academy
Läs blogginlägget på hta.se

Vi som driver gym gruppträning
Kockum Fritid, Health & Training Academy
Västra Varvsgatan 8
211 11 MALMÖ
Tel: 040-30 40 87
E-post: hta@hta.se